update

PERSATUAN SENI SILAT CEKAK MALAYSIA( pusat latihan klang ) http://www.pusatlatihankelang.blogspot.com/mailto:psscmplk@gmail.comlatest blog update : 01.06.2010 ( SELASA )JAWATANKUASA (update)

ORGANISASI PENTADBIRAN PSSCMPLK 2009

KETUA PUSAT LATIHAN - SDR KHAIDZIR BIN GAZALEK.
PENYELIA - SDR ISA BIN SULAIMAN.
S/USAHA - SDR MOHD REDZA BIN SULAIMAN
BENDAHARI - SDRI ATHIKAH
PEMBANGUNAN INSAN - SDR ZUL MUTALIB

PERRSILATAN : SDR FAUZI
PEMBANGUNAN : SDR ZAINAL MAYASIN
KEAHLIAN : SDR ZAINAL MAYASIN
segala cadangan dan kritikan bolehlah diajukan terus kepada kami melalui :
psscmplk@gmail.comRIANG RIA PLK 2009.....

Keadaan terbaru Y.M.G.U

Keadaan terbaru Y.M.G.U
- sumber : sapahabaq.blogspot.com -

USAH BERDUKA BANGSAKU.....

Betapa indahnya pepatah Melayu. Yang patah akan tumbuh, yang hilang akan berganti. Tiada kalimah yang lebih tepat untuk menggambarkan rasa hati insan yang bakal kehilangan. Lebih memeritkan saat kehilangan itu disangka ilusi yang tiada kan pernah menjadi nyata.Namun, itulah jua hakikat hidup ini. Tiada akan pernah kekal bahagia manusia yang bahagia. Tiada akan pernah kekal sengsara manusia yang sengsara. Kekadang di atas, kekadang di bawah. Kekadang dekat, kekadang terlalu jauh amat. Dan saat itu tiada juga seorang manusiapun yang tahu akan kehadirannya. Kerna kita hanyalah manusia yang diciptakan, bukan pencipta. Kita hanya pelakon bukan pengarahnya. Biar apa sekalipun mahu si pelakon, tiada daya baginya melainkan dengan izin si pengarah. Yang pasti, walau apapun jalan ceritanya, si pelakon hanya perlu memainkan wataknya sahaja. Dan menanti akan kesudahan kisah dunia lakonannya....-BALAU (PLK)

Tuan Hj Ishak Bin Itam (guru & president psscm)

Tuan Hj Ishak Bin Itam (guru & president psscm)
Ucapan selamat dan iringan doa buat ayahnda tercinta dari kami seluruh warga psscmPLK,anaknda mendoakan kesejahteraan dan kesihatan berpanjangan.

CERITA SEBENAR MENGENAI "SI AKU PENGANTI"

- KHABARAN DARI KOMANDEN (B) ROSLIZAN
- SURAT TERBUKA MEJAR (B) ANUAR AHMAD
- KISAH DARI RAKAN-RAKAN DI PLK
- KISAH 3 ABDUL (new version)

*fikir-fikirkan,bukan kekuatan yang kami tegakkan,cuma ingin mencari sedikit kebenaran*
Monday, November 1, 2010

ONE VOICE WITH PEACE......


HAPPY DEEPAVALI DAY AND HAPPY DIVALI
terimalah dengan hati yang ikhlas dari kami di PLK...
(1 MALAYSIA 1 SUARA TAPI .........mesti 1 tiada 2)

No comments:

new

new

PIALA JUARA-JUARA CEKAK CWG SELANGOR 2009

PIALA JUARA-JUARA CEKAK CWG SELANGOR 2009
Bersempena sambutan 25 PSSCMCS menganjurkan "Piala-juara-juara futsal cekak selangor 2009" yang akan dikelolakan oleh pusat latihan kelang,segala maklumat adalah seperti dibawah.

PENGENALAN KEPADA MASYARAKAT.

PENGENALAN KEPADA MASYARAKAT.

" are the champion of 2009 "

"  are the champion of 2009 "

PLK JUARA PIALA JEMPUTAN CEKAK 2009.

PLK JUARA PIALA JEMPUTAN CEKAK 2009.
( maklumat penuh di galeri gambar PLK )

PUSAT LATIHAN KELANG DI AKHBAR.

PUSAT LATIHAN KELANG DI AKHBAR.
kemunculannya didada akhbar mungkin memberikan sedikit suntikan dimasa hadapan bagi bersama menmbangunkan PLK diwilayahnya sendiri,bukan publisiti yang diraih akan tetapi ianya juga sebahagian pengenalan kepada masyarakat.

IRAU PEAK.

IRAU PEAK.
PUNCAK IRAU DAH DITAWAN.(lihat galleri)
ADA SATU ARTIKEL NIE KAMI MENYERU SESIAPA JER YANG MASUK BLOG NIE SUPAYA BACA,SEMENTARA IBUBAPA KITA MASIH ADA.
INSYAALLAH........
(lihat di bulletin PLK)

PLK in action....

RENUNGAN DIDALAM PENTADBIRAN..

Sulaiman bin ‘Abd al-Malik merupakan khalifah sebelum ‘Umar bin ‘Abd al-‘Aziz. Sebelum Sulaiman meninggal, dia telah meminta nasihat daripada Rajak bin Haywah tentang siapakah yang wajar menjadi penggantinya. Rajak bin Haywah menjawab:

“Antara yang dapat memelihara khalifah dalam kuburnya adalah apabila dia melantik orang yang soleh memerintah kaum muslimin”. Sulaiman sendiri akhirnya mencadangkan seorang yang bukan saudara kandung, juga buka anaknya tapi sepupunya ‘Umar bin ‘Abd al-‘Aziz. Apabila Sulaiman bertanya pendapat Rajak bin Haywah, jawabnya: “Saya berpendapat dia seorang yang baik, muslim yang mulia, sukakan kebaikan dan sukakan orang-orang yang baik. Cuma aku bimbang saudara-saudaramu tidak bersetuju dengannya”. Kata Sulaiman: “Nampaknya begitulah”. Lalu Sulaiman bin ‘Abd al-Malik mengambil langkah politik agar cadangan itu mendapat sokongan kaum keluarganya yang mencengkam pemerintah Bani Umayyah ketika itu dengan mencadangkan ‘Umar bin ‘Abd al-‘Aziz sebagai khalifah, sementara adik Sulaiman iaitu Yazid bin ‘Abd Malik sebagai timbalan (Waliy al-‘Ahd). Dia menulis surat rasminya seperti berikut: “Bismillah al-Rahman al-Rahim, ini surat Sulaiman bin ‘Abd al-Malik untuk ‘Umar bin ‘Abd al-‘Aziz. Aku telah melantiknya menjadi khalifah selepasku, dan selepasnya Yazid bin ‘Abd al-Malik. Kamu semua dengar dan taatlah kepadanya (‘Umar bin ‘Abd al-‘Aziz). Jangan kamu berselisih pendapat nanti musuh-musuh akan bertindak ke atas kamu” (lihat: Ibn Kathir, al-Bidayah wa al-Nihayah, 9/207, Beirut: Dar al-Kutub al-‘Ilmiyyah).

KONSEP BERSATU - Y.M Tuan Hj Ishak Itam.


Bismillahirrahmanirrahim ... Assalamualaikum wrt. wbt. Di dalam kesempatan ini saya ingin menyeru kepada ahli-ahli Silat Cekak di seluruh Malaysia agar memahami konsep bersatu. Bersatu kita teguh bercerai kita roboh. Berjayanya PSSCM sehingga ke hari ini kerana kita mengamalkan konsep bersatu. Firman Allah swt di dalam Al-Quran yang bermaksud, "Berpegang teguhlah kamu sekalian dengan agama Allah dan janganlah kamu bercerai berai." Sesungguhnya Allah amat murka kepada hambanya yang tidak bersatu dan Allah akan berserta dengan golongan yang bersatu. Konsep bersatu bukan sahaja dilihat secara zahir malah apa yang lebih penting ialah penyatuan hati. Kita ahli Silat Cekak mempunyai silat yang sama iaitu Silat Cekak, bangsa yang sama iaitu bangsa Melayu dan agama yang sama iaitu agama Islam; maka kita sebenarnya mempunyai matlamat dan tujuan yang sama. Untuk mencapai matlamat dan tujuan tersebut kuncinya ialah bersatu. Akhir kata saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua ahli Silat Cekak di seluruh Malaysia yang sentiasa memberi sokongan bagi membangunkan lagi PSSCM. sebahagian ucapan y.m guru utama -arkib 2001/psscm.

LANGKAH PERTAMA...

Perjalanan PLK.